Christeren voor Israel
Onder het motto “Zingen voor Israël” organiseert de Stichting Christenen voor Israël te Nijkerk op zaterdag 28 september 2019 een koor- en samenzangavond in Nieuwleusen. De zangavond wordt gehouden in kerkgebouw De Voorhof, Burg. Mulderlaan 1. Aanvang: 19.30 uur, vanaf 19.15 uur zal er al samenzang zijn. Muzikale medewerking wordt verleend door twee mannenkoren, te weten Christelijk Mannenkoor Staphorst en Christelijk Mannenkoor “Asaf” uit Dedemsvaart. Deze koren zullen gezamenlijk optreden onder leiding van Peter Bos.

Gospelkoor “Response” uit Zwolle verleent eveneens medewerking. Dit koor staat onder leiding van Bert Bootsma en wordt op piano begeleid door Judith Koedoot. De organist Harry Hamer begeleidt het mannenkoor en de samenzang, want naast koorzang zal er veel samenzang zijn. Ook de sjofar zal worden geblazen. De sjofar is een oud Bijbels instrument. De avond wordt geopend door ds. Bart Trouwborst. Ds. Jaap de Vreugd zal een korte meditatie houden.

Iedereen is van harte welkom. De toegang is vrij, wel zal er een collecte worden gehouden voor voedselhulp in Israël, bestemd voor mensen die onder de armoedegrens leven. De meesten van hen zijn kinderen en overlevenden van de Holocaust. Ook  is er gelegenheid om producten uit Israël te kopen en er zal een (kleine) boekentafel zijn.