Psalmen
Van 5 juli tot en met 9 augustus wordt de dienst bij toerbeurt verzorgd door zes kerken. De organiserende kerk verzorgt dan de dienst inclusief muzikale begeleiding. In onderstaand schema het overzicht van de voorgangers en de organiserende kerk:

• 5 juli: ds. Wim Noordzij (Opstandingskerk Zwolle-Noord)
  • 12 juli: ds. Marco de Best (CCC)
  • 19 juli: ds. Jaap Ophoff (Opstandingskerk Zwolle-Noord)
  • 26 juli: ds. Gertjan Klapwijk (Ichthuskerk Berkum)
  • 2 augustus: ds. Jos Douma (Plantagekerk Zwolle-Centrum)
  • 9 augustus: ds. Chiel Vleesenbeek (De Fontein Zwolle-West)

Een zomer vol Psalmen

Als voorgangers hebben we overlegd of het niet mooi zou zijn om een rode draad aan te brengen in de zes zomerdiensten. Dat vonden we mooi en we hebben gekozen om de Psalmen centraal te stellen. Elke zondag een Psalm, en op de eerste zondag (5 juli) een inleidende preek die meer in het algemeen over Psalmen zal gaan:

• 5 juli: Psalm 1 en 2
  • 12 juli: Psalm 131
  • 19 juli: Psalm 82
  • 26 juli: Psalm 133
  • 2 augustus: Psalm 143
  • 9 augustus: Psalm 122

Zo willen we jullie allemaal stimuleren om deze diensten online mee te maken én om in de zomerperiode ook persoonlijk bezig te zijn met de Psalmen.

In de Psalmen kijken we onze God in het hart: onze Schepper, onze Koning, onze Verlosser. En we ontmoeten ook onszelf en ons leven in al zijn weerbarstigheid en schoonheid. Het gaat in de Psalmen van verdriet tot vreugde, van leven tot dood, van angst tot vrijheid en alle andere menselijke emoties die er kunnen zijn. In de Psalmen vindt ontmoeting plaats, van hart tot hart. Die ontmoeting wensen we elkaar toe.

We hopen dat deze serie zomerdiensten met Psalmen tot eer mag zijn van Gods grote Naam!

Wim Noordzij, Marco de Best, Jaap Ophoff, Gertjan Klapwijk, Jos Douma en Chiel Vleesenbeek