Christenvervolging

Het zichtbare geweld tegen christenen nam vorig jaar toe. Ruim 3.000 christenen werden omgebracht vanwege hun geloof. In 2016 ging het om 1.207 slachtoffers. Dat blijkt uit de onlangs verschenen Ranglijst Christenvervolging 2018 van Open Doors, een organisatie die wereldwijd opkomt voor vervolgde christenen.

De nieuwe Ranglijst Christenvervolging wordt dit jaar, voor de zeventiende keer, aangevoerd door Noord-Korea. Afghanistan volgt met een klein verschil. Het geweld tegen christenen is hier een fractie minder. De tien landen waar christenen het meest vervolgd worden zijn: Noord-Korea, Afghanistan, Somaliƫ, Soedan, Pakistan, Eritrea, Libiƫ, Irak, Jemen en Iran.

Noord-Korea zondert zich in toenemende mate af van de rest van de wereld. De controle en het toezicht op christenen neemt toe. Afghanistan is een plaats in de ranglijst gestegen en is qua score bijna even hoog als Noord-Korea. Afghaanse christenen ervaren steeds meer controle en druk in hun stammen. Daarnaast hebben ze veel te maken met het geweld van radicale moslims.

Klik HIER om de ranglijst te bekijken.