Alon Davidi
Op dinsdag 4 juni is er in Zwolle een lezing met Alon Davidi uit Israël met als thema: Het leiden van een stad tijdens 17 jaar terreur. De bijeenkomst vindt plaats in de Zuiderhof, Troelstralaan 25 in Zwolle. De aanvang is om 20.00 uur en de toegang is gratis.

Het leiden van een stad tijdens 17 jaar terreur
Het is na Jeruzalem en Tel Aviv misschien wel de bekendste stad in Israël: Sderot. Op slechts een paar honderd meter van de Gazastrook wonen meer dan 25.000 mensen dagelijks onder de directe dreiging van terreur. Waarom ze ervoor kiezen om daar toch te wonen? Waarschijnlijk is er niemand te vinden die deze vraag beter kan beantwoorden dan burgemeester Alon Davidi. Het afgelopen jaar hebben de inwoners van Sderot te maken gehad met twee nieuwe vormen van dreiging: de gewelddadige Hamas-protesten aan de grens tussen Gaza en Israël en de terreur via brandende vliegers die vanuit Gaza richting Israël worden gelanceerd. Deze voortdurende terreurdreiging heeft een enorme impact op het dagelijks leven in Sderot. Veel mensen, onder wie veel kinderen, hebben blijvende trauma’s van de terreurdreiging die al jarenlang aanhoudt.

Achtergrond spreker
Alon Davidi is de burgemeester van Sderot. Davidi is geboren in Israël en zit sinds 2008 in de gemeenteraad, en is sinds 2013 burgemeester.