Naast 2020 4
Wie had het ooit kunnen bedenken: een pandemie die de hele wereld stilzet. Het coronavirus dat de wereld over raast, mensen ziek maakt en slachtoffers eist. Waar mensen zonder werk komen te zitten of op een andere manier in hun bestaan worden geraakt. En wat is dan de uitdaging van de kerk dan? Misschien juist wel om deze crisis om te buigen naar nieuwe kansen!

Deze editie van Naast staat in het teken van ‘de wereldwijde kerk in tijden van crisis’. Nu zijn wij in het westen niet zo bekend met crises, het overvalt ons dan ook. Hoe gaan we hiermee om? Voor onze broeders en zusters in Oekraïne is het niet voor het eerst dat ze met het bijltje ‘hoe-om-te-gaan-met-crisis’ hakken. Toch vinden ze dat juist deze crisis een uitgelezen kans is om de liefde van Christus te delen. “Als iedereen arm is, ga jij niet lopen klagen dat je te weinig hebt”, zegt dominee Mark. “Wij proberen ons niet blind te staren op onze eigen situatie, maar oog te hebben voor de ander. Delen, ook wanneer jij je zo belabberd voelt.”

Verder in deze Naast: een kleurige beeldreportage uit India, waarin we laten zien hoe de kerk daar, heel praktisch, Jezus’ liefde deelt. God geeft de mensen wijsheid en moed, om de kracht van Zijn koninkrijk te laten zien. In de rubriek ‘Aan ’t woord’ deelt burgemeester Bilder (gemeente Zwartewaterland) hoe hij van Licht getuigt. In zijn gemeente werd o.a. Hasselt zwaar getroffen tijdens de coronacrisis.

Dit en nog veel meer lees je in de nieuwste editie van Naast. Klik HIER om met lezen te beginnen.