Saskia Wevers
Tot en met 11 februari 2019 exposeert kunstenares Saskia Wevers met een aantal schilderijen in de Ichthuskerk. Als schilder gunt ze de kijker een blik in haar eigen omgeving: doorkijkjes thuis, vakantiebeelden en stadstaferelen. Plekken waaraan ze gehecht is, vergane glorie en oude spullen worden in zorgvuldig gekozen kleurcombinaties weergegeven. Aldus zijn beelden ontstaan, waarin een zekere hang naar romantiek en tijden van weleer is af te lezen.

Fascinatie ontstaat wanneer ze getroffen wordt door een moment van bijzondere lichtval, kleurstelling of compositie. De vergankelijkheid van het unieke moment wil ze vasthouden. Door scherpe observatie ontstaan sprankelende impressionistische beelden. Sfeer is hierbij belangrijker dan weergave van de werkelijkheid. Ook de drager, de keuze om het hout of canvas in een kleur te gronden of niet, bepaalt de stemming van haar werken.

Op de momenten dat de kerk open is bent u van harte welkom om haar werken te bekijken.

Klik HIER om naar haar website te gaan.