Burenhulp Berkum logo
Burenhulp Berkum is een vervolg op Noaberschap en daarmee een hernieuwd initiatief van betrokken Berkumers. Het is een samenwerking tussen de Ichthuskerk, de Hoofdhof en de wijkvereniging met als doel het bieden van ondersteunende hulp aan mensen die het zelf niet meer kunnen of eenzaam zijn. Als Ichthuskerk willen we hiermee invulling geven aan het verlangen om als christenen er voor een ander te zijn in de wijk.

Wat betreft de ondersteunende hulp kunt u denken aan:
-een boodschapje halen;
-bezoekje brengen;
-spelletje doen;
-medicijnen ophalen;
-karweitjes in en rondom het huis, bijvoorbeeld tuinonderhoud;
-een luisterend oor of een fijn gesprek;
-signaleren wanneer er structurele hulp of zorg nodig is.

Burenhulp Berkum is goed buurschap. Daarom organiseren we het beetje hulp vooral in de buurt zelf. Laagdrempelig, herkenbaar en persoonlijk. Hiertoe is Berkum geografisch verdeeld in kleine en overzichtelijke buurtjes van 10 tot 15 adressen. Per buurtje is er een Burenhelper. Deze maakt zich in de buurt bekend door zich persoonlijk voor te stellen en door het afgeven van een 'visitekaartje'.

Burenhulp Berkum visitekaartje

Help jij ook mee er voor elkaar te zijn? Geef je dan op als Burenhelper en klik HIER voor het opgaveformulier!