Annunciatie
Sinds donderdagmiddag hangt er, vanwege Advent en Kerst, een bijzonder schilderij voor in de kerkzaal: Annunciatie. Het is pastel op een doek van 200 bij 120 centimeter en in 2007 gemaakt door Marijke van Santen-Snoek uit Kampen.

Dit doek heeft blauw als achtergrond kleur. Het haar van Maria is blauw met goud getekend. Blauw is de kleur van het firmament en de kleur van de hemel en het hemelse. In Exodus 24:10 wordt lazuur - blauw in verband gebracht met de hemel en de God van Israël. Vandaar dat blauw ook zinnebeeld is van vastheid, trouw en duurzaamheid Op grond daarvan wordt Maria in de westerse kunst vaak afgebeeld in een blauwe mantel. De kleur goud, in het haar getekend, is ook gebruikt als een waas over Maria ‘s gelaat.

Goud is, wegens de zeldzaamheid, glans en roestbestendigheid, de kleur van het hemelse licht, van goddelijke majesteit, van de openbaring van het Heilige. Goud wijst naar de vele plaatsen waar de bijbel spreekt over het eeuwige bovenaardse licht (1Tim.6:16). Op grond van dit alles heeft de kerk het goud vooral in verband gebracht met de openbaring van de Heilige Geest en het hemelse licht. Maria heeft een ontmoeting met een engel  en is als zo in contact geweest met de hemel.

Maria
De geschiedenis van Maria en de aankondiging van de engel – Annunciatie -  vinden we in Lukas 1 en in Mattheus 1. De zwangere Maria is zeker voor die tijd een sociaal buitenbeentje omdat ze ongehuwd zwanger was., Er moet vast heel veel over haar zijn gepraat door de mensen in haar dorp. Een spraakmakende jonge vrouw! Jozef, de man waarmee Maria in ondertrouw was, wil Maria ook eerst niet geloven als ze verteld dat ze zwanger is bevonden uit de Heilige Geest. In een droom laat God Jozef zien dat Maria de waarheid spreekt. We zien daarin dat God onze menselijke patronen doorbreekt om Zijn heilsplan in vervulling te laten gaan.

Kaarten
Van het schilderij zijn ook kaarten te koop. Eveneens kaarten van oud-testamentische vrouwen uit het geboorteregister van Jezus. De kaarten kosten 1 euro per stuk en zijn verkrijgbaar via de koster. Van elke kaart ligt een exemplaar op de display in zaal 2 van de kerk.