Promise
Interkerkelijk koor Promise uit Zwolle sluit het jubileumjaar af met een Lessons and Carols op zondag 8 december in de Hoofdhof te Zwolle. Onder leiding van dirigente Joke Hooikammer-de Graaf zal het koor klassieke maar ook eigentijdse carols uitvoeren. Pianist is Jasper van der Deen en fluitiste Willeke van de Bosch-Boer. Aanvang van de viering is 19.00 uur.

Adventskalender
Red een Kind ontwikkelde samen met Matthijs Vlaardingerbroek van Creatief Kinderwerk een adventskalender voor het hele gezin. Een mooie manier om samen met (klein)kinderen naar Kerst toe te leven. Elke dag is er iets bijzonders te zien, te doen of te beleven.

De kalender is gratis te bestellen op www.redeenkind.nl/advent.

Zuid Soedan
Een groot deel van Zuid-Soedan staat onder water. Ruim een miljoen mensen in het straatarme land zijn getroffen. Er zijn geen onderkomens, er is geen eten en mensen kunnen nergens heen omdat er geen wegen zijn. De uitbraak van ziektes ligt op de loer. Er is heel dringend veel hulp nodig. Op zondag 24 november wordt er daarom in de Ichthuskerk een extra collecte gehouden.

David
Een oude beeldhouwer lag op bed,
ernstig ziek en voelde zijn einde naderen.
Zijn vriend zat naast hem.
Ze spraken over de naderende dood.
De vriend zei: "Ga jij nu eeuwig harp zitten spelen?"
De beeldhouwer schudde zijn hoofd.
"Harpspelen??, nee!!
Misschien weer beeldhouwen."

Kerstpakkettenactie Zwolle
Voor de jaarlijkse kerstpakkettenactie is KerstZwolle is op zoek naar helpende handen die op vrijdag 13 of zaterdag 14 december twee uur van hun tijd willen geven om boodschappen in te zamelen bij de Coop in Berkum en de Coop aan de Vechtstraat.

Klik HIER voor meer informatie en inschrijven.

Wegversperring

... MAAR DE WEG NAAR GOD IS ALTIJD OPEN !

Duurzaamheid
Op 21 november is er een lezing over het effect van onze consumptie op het milieu en met name  op het klimaat. De lezing vindt laats in de Fonteinkerk in Zwolle Stadshagen, aanvang 19:30. De entree bedraagt € 5,- , behalve voor studenten en scholieren; voor hen kost het € 2,50. Organisatiepsycholoog en klimaatcoach Jeanine Pothuizen zal spreken over de verborgen impact van onze consumptie.

Geraakt door verlies
Op zaterdag 30 november organiseert de stichting Als kanker je raakt de landelijke ontmoetingsdag ‘Geraakt door verlies’ in Doorn. Deze dag is voor iedereen die een familielid, vriend(in), naaste heeft verloren aan kanker of aan een andere ziekte. Spreker is Manu Keirse.

Opwekking Pinksterconferentie 2020
Het thema van de jubileumeditie van de Pinksterconferentie is bekendgemaakt. De vijftigste conferentie, die van 29 mei t/m 1 juni 2020 plaatsvindt op het evenemententerrein van Walibi Holland in Biddinghuizen, staat helemaal in het teken van: ‘Het komt door ZIJN naam.’

Samenwerken in geloofsgroei
Op donderdag 21 november a.s. organiseert scholengemeenschap Greijdanus Zwolle een symposium voor kerkelijk jeugdwerkers, predikanten, ouders en docenten. Ze willen samen spreken over jongeren en hun geloofsontwikkeling. Thuis vinden er wel of niet geloofsgesprekken plaats. Op school is er op verschillende plekken aandacht voor het (persoonlijk) geloof. En in de kerk/gemeente is er aandacht voor de jongere tijdens jeugdwerk. Maar wie doet nu wat en hoe? En hoe kunnen deze pedagogische gemeenschappen elkaar versterken?

Samen tegen eenzaamheid
Voel jij je wel eens eenzaam of regelmatig eenzaam? Gewoon omdat je alleen bent of doordat je korter of langer geleden een geliefde hebt verloren? Of door nog een andere oorzaak? Wij, Annie Dijkink en Ton Wismeijer, kregen het verlangen om daar samen met jou eens bij stil te staan, elkaar bijvoorbeeld op een ochtend te ontmoeten en van elkaar te horen hoe men met eenzaamheid omgaat. Dit alles in een ontspannen sfeer!!

God is de echte baas
We nodigen u van harte uit voor deze dienst in GKV Noorderlicht, Mariënrade 1 in Wezep. De voorganger is ds. van Loon. Het thema van de dienst is: “God is de baas”. Deze dienst is met name gericht op onze broers en zussen met een verstandelijke beperking en/of mensen met een concentratieprobleem. Zo wordt de preek op eenvoudige wijze uitgelegd, wordt er veel gebruik gemaakt van visuele ondersteuning en worden er bekende (kinder)liederen gezongen.