Nieuws

Een beslissende ingreep van God: het kruis is leeg en het graf is open! Maar wat betekent dit nu voor ons leven? Het vakantiebijbelstudiepakket Op weg naar de grote zomer leert je kijken door Gods ogen en de betekenis ontdekken.

Hieronder vindt u de informatie over de zomerdiensten. Meer informatie is te vinden via Zomerdiensten Zwolle – Gezamenlijke kerkdiensten van de GKv en NGK in Zwolle (zomerdiensten-zwolle.nl).

Zondag 17 juli

16:30 in Ichthuskerk
Voorganger ds Menko Bieuwenga

Zondag 24 juli

Voorganger ds Chiel Vleesenbeek

16:30 in Opstandingskerk (Opstandingskerk Zwolle)
Voorganger ds Jaap Ophoff

Zondag 31 juli

Voorganger ds Jaap Ophoff

16:30 in Koningsskerk (Live meekijken en/of -luisteren (koningskerk.nl))
Voorganger ds Edgar Kramer

Zondag 7 augustus

Voorganger ds Jeroen Bakker

16:30 in Ichthuskerk

Zondag 14 augustus

Voorganger ds Jos Douma

16:30 in Koningskerk (Live meekijken en/of -luisteren (koningskerk.nl))
Voorganger ds Auke Siebenga

Zondag 21 augustus

Voorganger ds Gertjan Klapwijk

16:30 in Plantagekerk (Welkom bij de Plantagekerk Zwolle)
Voorganger ds Jos Douma

De diensten zijn fysiek op de aangegeven locatie te bezoeken en digitaal via de website van de kerk waar de dienst plaats vindt te volgen. Achter de diensten die niet in de Ichthuskerk zijn kunt u de link vinden naar hun websites.

koster

Bij de Ichthuskerk in Zwolle-Berkum is per 1 december 2022 plaats voor een

KOSTER voor 20 uur per week

Wij zoeken een koster met hart voor het kerkgebouw en haar bezoekers.

De taken zullen zijn het:

• zijn van gastvrouw/gastheer in en rond het kerkgebouw
  • in gereedheid brengen van het kerkgebouw voor gebruik door de gemeente en voor verhuur
  • schoonhouden van het gebouw en onderhoud van het omliggend terrein
  • beheren van de inventaris van het gebouw
  • bedienen van alle installaties in het kerkgebouw
  • zijn van aanspreekpunt en coördinator van activiteiten in het gebouw
  • leiding geven aan hulpkosters en vrijwilligers
  • initiatief nemen tot verhuur van (delen van) het gebouw
  • verstrekken van dranken en incidenteel broodmaaltijden tijdens bijeenkomsten
  • voeren van administratie m.b.t. exploitatie van het gebouw

Opleidingseisen: MBO-3-niveau, BHV en EHBO in bezit of op korte termijn te behalen.

Affiniteit met geluid-, video- en projectiesystemen is een pré.

De reden van openstellen van de vacature is pensionering van de huidige koster.

Salariëring zal gebeuren volgens de arbeidsvoorwaardenregeling van Steunpunt Kerkenwerk volgens schaal 3. Het salaris is min. € 2.274 tot max. € 3024 excl. vakantietoeslag bij een volledige baan van 38 uur.

Inlichtingen over deze vacature kunt u opvragen bij de voorzitter van de Commissie van Beheer, mobiel 06-51291476 en/of op vzcvb.zwolleberkum@gmail.com.

Sollicitaties kunnen ingediend worden vóór 1 september 2022 op bovengenoemd mailadres.

Dit Koningskind organiseert online / fysiek de volgende activiteiten:

Er voltrekt zich een grote humanitaire ramp in Oekraïne, de situatie verergert snel. Sinds de Russische invasie zijn al honderdduizenden mensen op de vlucht geslagen. Andere mensen hebben vanwege armoede of ouderdom geen andere optie dan in de levensgevaarlijke situatie te blijven. Als diaconie roepen we je op tot actie. Hulp is hard nodig. Een groot aantal christelijke hulporganisaties waaronder ZOA, Tearfund, Dorcas en Red een kind hebben zich verenigd in het Christelijk Noodhulpcluster. Zij verlenen noodhulp in de vorm van opvang, voedsel, drinken, dekens, bedden en traumazorg. Dit doen we zowel in Oekraïne als in de omliggende landen waar de vluchtelingen stranden. Samen kunnen we er zijn voor de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne. Help je mee?

Schermafbeelding_2021-10-30_om_19.42.52.pngZWOLLE – Ga de uitdaging aan met 'Vreemde vreugde', een bijbelstudie over de eerste brief van Petrus, aangeboden door Steunpunt Bijbelstudie en LPB media i.s.m. de predikanten Jasper Klapwijk, Gerrit den Broeder, Bart Noort en Arnout Francke. Steunpunt Bijbelstudie stimuleert mensen al 75 jaar om de Bijbel in te duiken en te ontdekken wat Gods Woord voor hen te betekenen heeft. Om dit te vieren de bond in samenwerking met LPB media een bijbelstudie aan voor groepen én aanvullend persoonlijke studie, over 1 Petrus.

Vreemde vreugde verrast de deelnemers met zes thema’s, zes video’s en het boekje vol opdrachten. De video’s zijn via de link of de QR-codes in het boek te vinden. “Iedereen kan de bijbelstudie met kring of vereniging combineren met eigen stille tijd. Gewoon elke dag de tijd nemen voor Bijbellezen en nadenken over wat je las. Vervolgens ga je dat eens per week samen met anderen bespreken. Daar wil dit boek je bij helpen!”, zegt ds. Jasper Klapwijk. “Het klinkt simpel, maar het vraagt een keuze en toewijding. Tegelijk biedt het ongelofelijk veel. Want ga je met Gods Woord aan de gang, dan zul je merken dat de Geest met jou aan de gang gaat.”