Nieuws

pasen

Uitnodiging "Van Pesach naar Pasen" namens Kerk in de Wijk. 

Dinsdag 28 maart in de Ichthuskerk, aanvang 19.30 uur. 

Passie en Pasen

Op D.V. zaterdag 1 april a.s. geeft het Gereformeerd Mannenkoor “IJsselmond” uit Hasselt o.l.v. dirigent Marinus ten Napel een concert in het licht van Pasen.

Er is gekozen voor een programma dat past bij de lijdensweek.

Open_Kerk_maand_april_2023.jpg

KINDERKLEDING- EN SPEELGOEDBEURS DE FONTEIN

Zaterdag 1 april 2023 is er weer een kinderkleding- en speelgoedbeursin Stadshagen.

‘De kerk en het slavernijverleden’. Met dit thema organiseert de Koningskerk op
12 april een symposium dat inzicht biedt in het slavernijverleden en de rol van de
kerk hierin.

De aardbevingen in Syrië en Turkije eisen al duizenden levens. Tienduizenden mensen zijn gewond, de ravage is enorm. De christelijke organisaties Dorcas, EO Metterdaad, Tearfund, Red een Kind, Woord en Daad en ZOA vormen samen het Christelijk Noodhulpcluster. Ze werken al jaren in Syrië en zijn direct begonnen met het verlenen van noodhulp. 

OPEN  KERK  DE HOOFDHOF                               LOOP RUSTIG BINNEN

Elke woensdagmiddag 15:00 - 16.30 uur       WELKOM IN DE KERK

Om kunst te bekijken, muziek te luisteren of een kaarsje aan te steken. Ook is er een stilteruimte voor meditatie en gebed.

open_kerk_hoofdhof.jpg

Nu de winter voor de deur staat, de portemonnees steeds wat leger raken en de energiecrisis nog niet ten einde is, hebben Meer doen met minder geld, Duurzaam Holtenbroek en Travers welzijn noord de krachten gebundeld om een activiteit neer te zetten voor iedereen. Namelijk een grootschalige kledingruil.

De komende maanden organiseert Dit Koningskind weer verschillende activiteiten. Hiermee ondersteunen wij christenen met een lichamelijke, verstandelijke, zintuigelijke of sociale beperking en degenen die om hen heen staan.

Er voltrekt zich een grote humanitaire ramp in Oekraïne, de situatie verergert snel. Sinds de Russische invasie zijn al honderdduizenden mensen op de vlucht geslagen. Andere mensen hebben vanwege armoede of ouderdom geen andere optie dan in de levensgevaarlijke situatie te blijven. Als diaconie roepen we je op tot actie. Hulp is hard nodig. Een groot aantal christelijke hulporganisaties waaronder ZOA, Tearfund, Dorcas en Red een kind hebben zich verenigd in het Christelijk Noodhulpcluster. Zij verlenen noodhulp in de vorm van opvang, voedsel, drinken, dekens, bedden en traumazorg. Dit doen we zowel in Oekraïne als in de omliggende landen waar de vluchtelingen stranden. Samen kunnen we er zijn voor de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne. Help je mee?