Eerst dit voor kids
In het kielzog van de populaire Bijbelpodcast ‘Eerst Dit’ lanceren de EO, IZB en NPO Zapp ‘Eerst dit voor kids’. Een podcast speciaal voor kinderen waarin Bijbelverhalen op een meeslepende en spannende manier worden verteld.

Kringloop Red een Kind
Bij genoeg aanmeldingen van vrijwilligers wordt er in de wijk Berkum een kringloopwinkel voor Red een Kind geopend. Kom jij ons helpen? Taken in de winkel: aansturen vrijwilligers, kassamedewerker, winkelinrichting, artikelen prijzen, klussen, communicatie, magazijn.

Voor meer informatie of aanmelden als vrijwilliger kun je mailen naar info.berkum@kringloopredeenkind.nl

Portal ouderenwerk
Ouderen vormen een belangrijke en groeiende groep, ook in de kerk. Om werkers in de kerk, ouderen, hun familieleden en mantelzorgers te helpen zich te verdiepen in de (be)leefwereld van deze doelgroep, heeft Opkijken.nl (onderdeel van LPB media) portretten, artikelen en andere materialen verzameld.

Bemoedigingsboekjes
De Bijbelvereniging heeft prachtige bemoedigingsboekjes in het assortiment, waaronder ‘Geborgen tranen, ‘InZicht’ en ‘Spreken van en tot God’ (Psalmen).

Herinneringsboom

Herdenken doe je bij voorkeur samen. Verdriet delen, elkaar troosten en bemoedigen, dat is wat we wilden op 14 november. Samen luisteren naar muziek en poëzie en als afsluiting een herdenkings-boom planten. Echter, de verscherpte coronamaatregelen maken dit niet mogelijk. Daarom hebben wij als organisatoren besloten het programma drastisch te wijzigen.

Boekenmarkt Berkum
In verband met de ontwikkelingen van Covid-19 en de daaraan gekoppelde Coronaregels en richtlijnen zien we ons helaas genoodzaakt om dit jaar (november) geen Boekenmarkt 2020 te organiseren.

Namens Vrijwilligersgroep Boekenmarkt Berkum

Burenhulp Berkum logo
Sinds enige tijd hebben de Berkumse kerken het initiatief Burenhulp Berkum van de wijkvereniging overgenomen. Een prachtige kans om diaconaal bezig te zijn in de wijk zonder dat er een label aanhangt. Het idee is dat er omgekeken wordt in de directe omgeving, de buren! Hoe mooi kan het zijn.

Webinars Kerk2030
Vanaf begin december 2020 organiseert Kerk2030 webinars over de 6 geloofspraktijken die in de publicatie 'Geloven doe je samen' worden uitgewerkt. Tijdens elk webinar staat één thema centraal, dat we met een hoofdspreker verdiepen. Afsluitend is gelegenheid tot gesprek aan de hand van vragen.

Het aantal besmettingen met Covid-19 stijgt snel, zowel landelijk als in de regio. Er zijn grote zorgen over kwetsbare mensen, over de capaciteit van de gezondheidszorg en over de economie. Dit heeft geleid tot scherpere landelijke regels en de oproep aan kerken om zich aan deze regels te conformeren.

Naast 2020 4
Wie had het ooit kunnen bedenken: een pandemie die de hele wereld stilzet. Het coronavirus dat de wereld over raast, mensen ziek maakt en slachtoffers eist. Waar mensen zonder werk komen te zitten of op een andere manier in hun bestaan worden geraakt. En wat is dan de uitdaging van de kerk dan? Misschien juist wel om deze crisis om te buigen naar nieuwe kansen!

Vier de dienst met ons mee in de kerk
De kerkenraad van de Ichthuskerk in Zwolle-Berkum nodigt u van harte uit om weer deel te nemen aan onze kerkdiensten. De kerkdiensten worden gehouden met inachtneming van de RIVM-voorschriften. Meer hierover kunt u lezen op de website en in de eerdere berichten.