Sprank
Wil je eens binnenkijken bij een locatie van Sprank, of meer weten over beschikbare plaatsen, vrijwilligerswerk, stage of werken in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking?

Kom dan 21 maart tussen 13 en 16 uur naar de Open Dag in:

Lente in de kerk2
Verlangt u ook naar de lente? Zeker op een regenachtige dag, als het koud is buiten en het licht maar niet lijkt door te breken. In deze tijd van kerkpessimisme (in allerlei opzichten begrijpelijk!) hebben we dit hoopvolle én realistische andere geluid hard nodig. We doen onze God tekort als we al die bloei - tekenen van zijn trouw en het feit dat Hij ons niet verlaten heeft! - zouden negeren. Daarom willen we op 21 maart, de eerste lentedag van 2020, samen de lente in de kerk vieren.

31 dagen bidden voor kinderen in armoede
In maart zetten we kinderen in armoede de hele maand centraal in het dagelijkse gebed met het gebedsboekje.

Waarom in maart? Woensdag 11 maart is het weer biddag, een mooi moment om juist te denken aan de kinderen die in armoede leven en niet de kansen krijgen die ze verdienen. In het gebedsboekje staan tips voor het bidden en suggesties die je mee kunt nemen in je gebed.

Vraag nu het gratis gebedsboekje aan. Let op: er is een beperkte voorraad beschikbaar.

Klik HIER om te bestellen.

Red een kind logo

Bijbelkieswijzer
In de Maand van de Bijbel introduceert het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) de Bijbelkieswijzer. Deze online kieswijzer helpt mensen aan de hand van vragen om te ontdekken welke bijbelvertaling het best bij hen past. De Bijbelkieswijzer is vanaf vandaag te vinden op debijbel.nl/kieswijzer.

NGK en GKV
De Nederlands Gereformeerde Kerken en de Gereformeerde Kerken (vrijgemaakt) willen doorgaan met de vorming van één kerkgemeenschap. Het zogeheten ‘koersbesluit’ werd zaterdag unaniem genomen tijdens een gezamenlijke vergadering van de landelijke vergadering (NGK) en generale synode (GKv).

Het 'koersbesluit' luidt als volgt: we besluiten om voort te gaan op de weg naar de vorming van één kerkgemeenschap met de Nederlands Gereformeerde Kerken/Gereformeerde Kerken (vrijgemaakt); dit nemen we als uitgangspunt voor alle overige besluiten van deze generale synode/landelijke vergadering.

The life of Jesus
Jesus.net lanceert een unieke set leesplannen gebaseerd op de film The Life of Jesus. Jan-Willem Bosman, directeur Jesus.net, heeft maar liefst 50 overdenkingen geschreven die de lezer meenemen door het leven van Jezus. “Ik wil mensen graag mee op reis nemen. Het begon eigenlijk in mijn eigen stille tijd. Ik las het Bijbelboek Johannes en zag de film en werd erg geïnspireerd. Ik hoop dat de lezers iets meekrijgen van mijn eigen verwondering en zelf op ontdekkingstocht gaan.”

Samen kleurrijk2
Zondag 1 maart is er weer een kerkdienst ‘Samen Kleurrijk’ in De Fontein. De dienst begint om 11:00 uur. Simon van der Lugt zal de dienst leiden en het thema van de dienst is de ander dienen.

Bergopwaarts
De Veertigdagentijd begint bijna. Zeven bijzondere schrijvers nemen je vanaf 26 februari iedere dag mee door de Veertigdagentijd heen. In de Veertigdagenkalender staat dit jaar de ontmoeting met God centraal. In de kalender vind je voor iedere dag in de veertigdagentijd een bijbelse overdenking, weetjes én tips over recht doen. Minella van Bergeijk, Otto de Bruijne, Arie van der Veer en Mirjam van der Vegt nemen je mee de berg op. Ga je mee?

Pinksterconferentie Opwekking
Van vrijdag 29 mei t/m maandag 1 juni 2020 organiseert Opwekking voor de 50e keer haar jaarlijkse Pinksterconferentie op het evenemententerrein van Walibi Holland in Biddinghuizen. In de loop der jaren is deze gezinsconferentie uitgegroeid tot een ontmoetingsplaats waar duizenden christenen uit verschillende kerken en gemeenten met elkaar het pinksterfeest vieren. Vorig jaar kwamen meer dan 60.000 mensen naar de polder, onder wie meer dan 21.000 kampeerders.

Het thema voor dit jaar is: Het komt door ZIJN naam.

Klik HIER voor meer informatie