1maaltijd
Op Tweede Pinksterdag laten tienduizenden mensen hun ontbijt staan en doneren geld. Op deze manier leven we mee met de allerarmsten die honger lijden als gevolg van de coronacrisis. Deze actie wordt georganiseerd door 10 hulporganisaties waaronder ZOA.

Meedoen in Gods missie
Meedoen, zo heeft het Missieloket het nieuwe magazine genoemd, Meedoen in Gods missie. In dit nieuwe magazine, dat jaarlijks wordt uitgegeven voor alle leden van de GKv- en NGK-kerken, wordt in beeld gebracht hoe kerkmensen, aangestoken door het vuur van Pinksteren, aan het werk mogen zijn in Gods Koninkrijk. Hoe vanuit onze kerken bruggen worden geslagen naar medelanders die Jezus nog niet kennen.

Ochtendnevel
‘U bent immers maar damp, die heel even verschijnt en dan al verdwijnt.’
(Jakobus 4:14)

Een damp, een ochtendnevel, daarmee vergelijkt Jakobus ons leven. En de Prediker gebruikt een vergelijkbaar woord om het leven aan te duiden: alles is ijl… lucht (Hebreeuws: hevel). Dat roept het beeld op van een nevel die ’s morgens nog hangt, maar in de loop van de dag verdwijnt. De nevel kan zomaar komen opzetten en even plotseling verschijnen als verdwijnen.

Zomerexpositie
Beste zomerexposanten,

Je had het misschien al verwacht: de zomerexpositie kan helaas niet doorgaan. We moeten in tijden van coronabesmetting voorzichtig zijn met het gebruik van de kerk. Maar niet getreurd, je hebt nog een jaar lang de tijd om iets moois te maken, want volgend jaar willen we als het even kan weer een zomerexpositie samenstellen.

Met vriendelijke groet,
Jannet Kuipers, Froukje Sikkema en Greetje Westra

Corjan MatsingerOnze tieners vinden de livestream van onze kerkdiensten drie keer niks. De jeugdgroep van de kerk ligt eigenlijk ook plat. Al wordt er door de jeugdleiders wel wat via WhatsApp gedaan, het is niet hetzelfde als anders. Maar deze tijd moet toch ook kansen bieden om de geloofsgroei van mijn pubers te stimuleren?

Hart voor Zwolle2
In samenwerking met #nietalleen en het Greijdanus College worden er elke maandag en donderdag maaltijden rondgebracht bij kwetsbare, eenzame Zwollenaren. De mooie actie loopt al sinds begin april en is onlangs verlengd tot 2 juli! Voor de verspreiding van de maaltijden hebben zich al tal van Zwollenaren ingezet. De verlenging van deze actie brengt met zich mee dat verschillende bezorgers hebben aangegeven dat zij per 28 mei stoppen met de bezorging.

Mijn Peuterbijbel
is een verrassend en verzorgd voorleesboek. Want wat kunnen peuters ook verrassend uit de hoek komen! In hun wereld is alles mogelijk en dat delen ze graag met de mensen om hen heen. In hun eigen tempo ontdekken peuters de wereld van taal, kleuren, vormen, dieren, muziek en emoties. Juist daarom is voorlezen aan kinderen in de leeftijd van 1,5 tot 4 jaar zo belangrijk. Voor de algemene ontwikkeling, maar ook omdat het een moment van persoonlijke aandacht is.

Jaarverslag 2019 Indonesië Mission
‘Ik wil God dienen, waar dan ook,’ vertelt Friska Dewi (24 jaar) uit Peranuk, op Kalimantan Barat. Vorig jaar haalde ze haar diploma voor godsdienstlerares en ondersteunt nu de evangelist in Peranuk bij zijn werk. Petrus Tebumuku (40 jaar), evangelist in Wanggemalo (Papoea), vertelt: ‘Ik ben vastbesloten om hier door te gaan met het delen van Gods goede nieuws. Het evangelie is mijn troost en aanmoediging.’

Euromunten
‘Klap voor de diaconieën komt nog’
, aldus een kop boven een artikel in het Nederlands Dagblad van woensdag 22 april.

Door de coronacrisis komen steeds meer mensen in financiële problemen. Problemen die zo groot kunnen worden dat mensen aangewezen zijn op hulp van de Voedselbank, weggeefwinkels of andere liefdadigheidsinstellingen. Als plaatselijke diaconie merken we dat er meer aanvragen komen van plaatselijke en landelijke hulpinstanties om financieel bij te springen.