Nieuws

E&R staat voor Evangelisatie & Recreatie. Die twee woorden typeren ons verlangen om ontspannen Gods liefde delen met mensen die Jezus nog niet kennen als hun Verlosser. Daarom organiseren we al 50 jaar zomerse, missionaire projecten op campings, in buurten, met het mimeteam en op de boulevard in Scheveningen.

De eerstvolgende Leeravond is op donderdag 19 mei 2022 vanaf 20:00 in de Ichthuskerk. In dit bericht meer informatie over deze avond!

Wereldwijd zijn miljoenen mensen alles kwijt geraakt door een oorlog of een ramp. ZOA biedt noodhulp en helpt bij het weer opbouwen van een bestaan, zodat ze in vrede een waardig leven kunnen leiden in hun gemeenschappen.

Mooie resultaten mission-werk Indonesië Mission | Verre Naasten in 2021

Meer dan duizend kinderbijbels werden uitgedeeld, de missiepost op Kalimatan groeide en theologisch onderwijs kon doorgaan, ondanks corona-beperkingen: wat gebeurde er veel in het mission-werk in Indonesië dat we vanuit onze kerken steunen! 2021 was een jaar vol tegenstrijdigheden: corona was nog lang niet weg, veel kon niet doorgaan, maar veel ook wél (zij het op andere manieren soms).

Pasen.jpg

In de stille week voorafgaand aan Pasen zijn er elke avond van 11 tot 14 april vanaf 19:30 tot 20:00 uur weer vieringen in de Ichthuskerk.

Dit jaar willen we in deze lijdensweek, stilstaan bij het lijden wat er in de wereld is. We hebben hiervoor elke avond een ander thema. Samen is er ruimte voor stilte, ontmoeting, Bijbellezing, gebed en muziek. Na afloop van de stille week mogen we vieren dat het Pasen is en dat dankzij Jezus ál het lijden overwonnen is!

U bent van harte welkom.

eerennan

De aanvang inloop is om 19.30, we starten om 20.00.

Entree is incl. hapje en drankje na afloop en enkel bedoeld voor de onkosten van het Cabaret duo Eer&Nan. Betalen kan bij binnenkomst contant of via QR code. We hopen op een gezellige avond met vrouwen onderling van meerdere generaties nu het weer kan! Neem gerust iemand mee.

Meer informatie over Eer&Nan en de voorstelling ‘Terugblik vooruit’ kun je vinden op hun website www.eerennan.nl

Voor andere vragen kun je terecht bij de commissie gemeente opbouw Megan Bos: 06 46 08 75 68.

Er voltrekt zich een grote humanitaire ramp in Oekraïne, de situatie verergert snel. Sinds de Russische invasie zijn al honderdduizenden mensen op de vlucht geslagen. Andere mensen hebben vanwege armoede of ouderdom geen andere optie dan in de levensgevaarlijke situatie te blijven. Als diaconie roepen we je op tot actie. Hulp is hard nodig. Een groot aantal christelijke hulporganisaties waaronder ZOA, Tearfund, Dorcas en Red een kind hebben zich verenigd in het Christelijk Noodhulpcluster. Zij verlenen noodhulp in de vorm van opvang, voedsel, drinken, dekens, bedden en traumazorg. Dit doen we zowel in Oekraïne als in de omliggende landen waar de vluchtelingen stranden. Samen kunnen we er zijn voor de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne. Help je mee?

Schermafbeelding_2021-10-30_om_19.42.52.pngZWOLLE – Ga de uitdaging aan met 'Vreemde vreugde', een bijbelstudie over de eerste brief van Petrus, aangeboden door Steunpunt Bijbelstudie en LPB media i.s.m. de predikanten Jasper Klapwijk, Gerrit den Broeder, Bart Noort en Arnout Francke. Steunpunt Bijbelstudie stimuleert mensen al 75 jaar om de Bijbel in te duiken en te ontdekken wat Gods Woord voor hen te betekenen heeft. Om dit te vieren de bond in samenwerking met LPB media een bijbelstudie aan voor groepen én aanvullend persoonlijke studie, over 1 Petrus.

Vreemde vreugde verrast de deelnemers met zes thema’s, zes video’s en het boekje vol opdrachten. De video’s zijn via de link of de QR-codes in het boek te vinden. “Iedereen kan de bijbelstudie met kring of vereniging combineren met eigen stille tijd. Gewoon elke dag de tijd nemen voor Bijbellezen en nadenken over wat je las. Vervolgens ga je dat eens per week samen met anderen bespreken. Daar wil dit boek je bij helpen!”, zegt ds. Jasper Klapwijk. “Het klinkt simpel, maar het vraagt een keuze en toewijding. Tegelijk biedt het ongelofelijk veel. Want ga je met Gods Woord aan de gang, dan zul je merken dat de Geest met jou aan de gang gaat.”