Nieuws

Frion Pasen 2018 uitnodiging
Op woensdagavond 4 april is er een Paasfeestviering in de Ichthuskerk (Campherbeeklaan 69) in Zwolle. Dit is een laagdrempelige dienst voor o.a. de bewoners van Frion (locatie Prunuspark) en Philadelphiazorg (locatie Eikenlaan). Maar hoe mooi is het om de opstanding van Jezus samen te vieren! Daarom zijn andere belangstellenden ook van harte welkom! Familie, vrienden, jong, oud, hoog opgeleid of nog in de kinderschoenen: wees welkom!

De avond start om 19.30 uur (deuren open vanaf 19.00 uur) en wordt voorbereid door mensen uit o.a. de verschillende kerken in de wijk. De leiding deze avond is in handen van Bernard Moorlag. De muzikale begeleiding is in handen van Henk Horstman. Meer informatie via: BJ.Moorlag@kpnplanet.nl

Gebedsgroep
Waar het verstand stagneert, begint gelovige aanvaarding vanuit een knielend hart.
(naar Psalm 139:6).

Op dinsdag 20 maart hopen wij weer samen te komen om in afhankelijkheid van onze GOD met elkaar te danken en te bidden.

U en jij hartelijk welkom van 19.00 tot 20.00 uur in de Ichthuskerk!

tel. Janny 7510343 - tel. Ton 4538809

Stille week 2018
De Stille Week voor Pasen begint op maandag 26 maart en eindigt op donderdag 29 maart. In die week willen we graag, samen met iedereen die dat wil, stilstaan bij het lijden en sterven van onze Heer en Heiland, Jezus Christus. Er is elke avond een bijeenkomst van ongeveer een half uur. We gaan met elkaar een bijbelgedeelte lezen, zingen, luisteren, stil zijn en bidden.

Biddag 2018

Vandaag, 14 maart, is het biddag voor gewas en arbeid. Een mooi moment om met kinderen, jongeren of de gehele gemeente samen stil te staan bij bidden. Vier werkvormen om aan de slag te gaan met gebed, biddag en communicatie met God.

JOP heeft werkvormen biddag voor gewas en arbeid ontwikkeld:


Kruisen Struinwaard
De werkgroep ‘kerk in de wijk’ nodigt u/jou van harte uit om woensdagavond 28 maart een wandeling te maken met als thema: Op weg naar het Paasfeest! We verzamelen om 18.30 uur op de parkeerplaats van Berkumstede en vertrekken om 18.45 uur richting Struinwaard, via het Nobelpad.

bijbel
Zo’n 14 miljoen mensen kunnen sinds 2017 voor het eerst de Bijbel in hun eigen taal lezen. Zij spreken een van de 20 talen waarin de Bijbel, of een deel ervan, vertaald werd. Dit meldt United Bible Societies (UBS), het overkoepelend orgaan van de bijbelgenootschappen, in zijn jaarverslag over 2017.

Gkv logo
In de GKv Nieuwsbrief 2018-04 zijn de volgende onderwerpen opgenomen:

  • Steunpunt Kerkenwerk: Algemene Verordening Gegevensbescherming
  • Praktijkcentrum: Retraite voor kerkenraden
  • Opkijken.nl: Paasdossiers
  • Evangelie & Moslims: Zomerschool 11-15 juni
  • Beleefmee.nl: Nieuwe programma's
  • Dit Koningskind: Partnerdag autisme in Zwolle
  • Stichting Sprank: Voel je thuis bij Sprank

Klik HIER om de nieuwsbrief te lezen.

Rommelmarkt Berkum 2018 nieuw

DaaromPasen
Vanaf vandaag is het mogelijk om een gratis paas-cd te bestellen. Met de productie van de cd’s wil de organisatie van ‘Daarom Pasen’ mensen in Nederland op een toegankelijke wijze laten ervaren waar het met Pasen echt om draait. De actie is een vervolg op Daarom Kerst waarbij maar liefst 35.000 cd’s werden verstuurd.

Stille week boekje
Wie bewust met kinderen wil toeleven naar Pasen, kan gebruik maken van het boekje Op weg naar Pasen. Deze uitgave van het Nederlands Bijbelgenootschap helpt om je met kinderen in acht stappen voor te bereiden op het Paasfeest.

Victory
Ben jij of ken jij iemand die benieuwd is naar hét verhaal van de Bijbel? Bezoek dan op vrijdag 23 of zaterdag 24 maart de voorstelling VICTORY in het Dolfinariumtheater in Harderwijk! VICTORY is een avondvullende theater- en muziekvoorstelling, waarin het evangelie centraal staat.
Verschillende bekende christelijke artiesten brengen muziek van Nederlandse bodem, Sela, Opwekking en Psalmen voor nu, gecombineerd met hedendaagse popmuziek. Geniet van een avond vol zang, dans, muziek, film en theater.

Klik HIER voor meer informatie en het bestellen van kaarten.

brunch
In de oneven weken wordt er een gezellige brunch georganiseerd voor iedereen die het fijn vindt om samen met anderen te eten//koffiedrinken/gezellig praatje. Kortom, voor ontmoetingen.
Je bent van harte welkom op de maandagmorgen van 10 tot 12 uur in de Ichthuskerk.
Voor meer informatie: Rita Flokstra (038-4544291), Gerda Sikkema (06-40070444)

Kinderkleding en speelgoedbeurs
Zaterdag 14 april 2018 is er weer een kinderkleding- en speelgoedbeurs in Stadshagen. Van 09.30 - 11.00 uur kunt u voor goede 2e hands kinderkleding en speelgoed terecht in De Fontein, Sterrenkroos 56 in Zwolle. U kunt zelf ook kinderkleding en/of speelgoed inleveren. 75% van de opbrengst is dan voor uzelf, 25% gaat naar goede doelen. Voor deze beurs zijn de goede doelen: Stichting babyspullen en Geloof in Taal. 

U bent van harte welkom!

Klik HIER als u zelf spullen wilt inbrengen of voor meer informatie over de beurs.

GKV Noorderlicht
GKv Noorderlicht in Wezep nodigt u van harte uit voor de aangepaste dienst op zondag 25 maart om 14.30 uur. Voorganger is ds. Van Harten. Het thema van de dienst is "Goede vrijdag".

Simply Jesus 2018
Het is weer aftellen naar Simply Jesus! Een dag waar mensen van alle leeftijden en vanuit het hele land samenkomen om het feest van Jezus te vieren. Ook dit jaar zal dat zijn op Tweede Paasdag, 2 april, in de IJsselhallen in Zwolle.