Geboorte van Jezus
In de EO-televisiespecial ‘De grootste Bijbel van Nederland’ onthulde Bert van Leeuwen wat de top vijf Bijbelverhalen is volgens de Nederlandse bevolking. Op nummer 1 staat ‘De geboorte van Jezus’.

Begin je dag met God
Het langverwachte dagboek van Wilkin van de Kamp komt er aan. Het boek bestaat uit 365 korte overdenkingen om je dag heerlijk mee te beginnen. Want wat is een beter begin van de dag dan stil te staan bij de zegen die God iedere dag voor ons heeft.

Spirit of Joy
Het koor Spirit of Joy uit Nieuwleusen is een gemengd koor met hele enthousiaste zangers en zangeressen. Onder de bezielende leiding van dirigente Ingrid van Eerde zingen wij elke woensdagavond en studeren we nieuwe liederen in en beleven daar samen veel plezier aan.

Kerststukje
Hierbij wil ik, Anjo Baars, jou uitnodigen voor donderdagavond 20 december om 19.00 uur in de Ichthuskerk, Campherbeeklaan 69 in Zwolle Berkum voor het maken van een kerstkrans of kerstbakje. Onder het genot van muziek, koffie/chocolademelk en lekkere kerstkransjes gaan we aan de slag.

Biddende handen2
GEBEDSKRING - dinsdag 20 november van 19.00 tot 20.00 uur in de Ichthuskerk

Favoriete Bijbeltekst
Twee maanden lang staat de Bijbel in het zonnetje bij de EO tijdens het project Hey Bijbel. In het magazine Visie stond onlangs een oproepje: ‘Wat is jouw favoriete Bijbeltekst?’ De redactie kreeg enorm veel reacties binnen. Hieronder een aantal Bijbelteksten waarmee je jezelf én anderen kunt bemoedigen:

Bijbelroute Rijksmuseum
De Bijbel is al eeuwen een inspiratiebron voor talloze kunstenaars. Ook de collectie van het Rijksmuseum getuigt daarvan. Daarom ontwierp het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) een bijbelroute door het museum langs twaalf meesterwerken: ‘Het Woord verbeeld’.

HOOP
De special HOOP is een extra dik nummer vol persoonlijke verhalen, beschouwingen, foto’s en interviews rond het thema HOOP. Kees van der Staay over onbehagen en hoop. Hoop putten tussen Haagse prostituees. Vader en zoon Smouter over kerk, hoop en kruis. Bas Folmer: op de valreep bekeerd. Op de vlucht met onwrikbare hoop. Lydi Schuurman ziet altijd wel lichtpuntjes. Oefeningen in hoop en nog veel meer artikelen en foto’s.

Kerstliederen
Op maandagavond 24 december vieren we een muzikale Kerstnacht. Op deze avond vòòr Kerst zingen we samen de mooiste Kerstliederen en horen we een Kerstverhaal. Dit is een initiatief en samenwerking vanuit de Ichthuskerk en De Hoofdhof in Berkum en vindt plaats op maandagavond 24 december om 21.00 uur in De Hoofdhof, Kerkweg 26. De muzikale medewerking wordt verleend door Fanfare Ensemble MusicArdore uit Nieuwleusen. We nodigen iedereen uit te komen.

Kerk rotonde
Stefan Paas - onlangs verkozen tot 'Theoloog des Vaderlands' - is hoogleraar en publicist. Hij begrijpt het heel goed: de moeite die mensen kunnen hebben met de kerk. Toch slaat hij zelf zelden een kerkdienst op zondagmorgen over. Hij legt het uit in een hartstochtelijk betoog.