KMEP logo kleur
Even een onderbreking?
Een tussenstop als u even naar het winkelplein in Berkum bent?
Of gewoon aan de wandel al-of-niet met de kinderwagen of rollator of ...?
Dan kan dit!! En wel in de ICHTHUSKERK.

Stichting Zon Vakantie
Lekker op vakantie…, maar als je dat niet kunt betalen? Met ons bent u er uit! Zo'n vakantie wil mensen, met name uit de christelijke kerken, die door financiële omstandigheden niet op vakantie kunnen, een kosteloze vakantie bezorgen.

HVC plant een bijbel
Als bij de Chinese boer op de foto hierboven een Bijbel wordt ontdekt, dan is de kans groot dat hij wordt opgepakt. Stelt u zich eens voor dat u naar de gevangenis moet, omdat de regering ontdekt dat u een Bijbel in uw bezit hebt. Steeds meer christenen wereldwijd lopen dit risico. In sommige landen staat op het bezit van de Bijbel een gevangenisstraf of zelfs de doodstraf.

Filippenzencursus
  • Vijf woensdagavonden, beginnend op woensdag 5 februari 2020
  • Cursusleiders zijn: Patrick Nullen en Bart Kamphuis
  • Georganiseerd door Leerhuis Plantagekerk in samenwerking met VEZ Leerhuis
  • Kosten: 25 euro voor 5 avonden
  • Locatie: Plantagekerk Zwolle
  • Meer informatie en aanmelden: www.plantagekerkzwolle.nl/leerhuis
  • Iedereen is welkom!

Tafeltennistoernooi
Vrijdag 7 februari wordt er in de kerk weer een TafelTennisToernooi gehouden! De “formule” zal inmiddels bekend zijn: de hele kerkzaal wordt ontruimd om plaats te bieden aan maar liefst acht tafeltennistafels. We vieren inmiddels ons eerste lustrum!!

Kantelkansen
We veranderen als samenleving fundamenteel. Waar vindt de kerk aanknopingspunten voor het goede nieuws van Jezus Christus? Een aantal christelijke organisaties doen een voorzet. Wij willen niet meer zoveel ‘moeten’, wij willen ons niet meer vastleggen, wij willen gezien worden en het goede nieuws opnieuw ontdekken. Dat verlangen heeft niet alleen een christen; dat heeft iedereen. En daarom volgen hier zes zeer uitvoerbare aanmoedigingen om de mens op te zoeken in dat verlangen.

De heer is mijn herder
In ons land met ruim 17 miljoen inwoners hebben we dagelijks te maken met mensen die te komen overlijden. Gemiddeld overlijden er 420 mensen per dag. Dit zijn jonge mensen, oude mensen, mannen en vrouwen, uit verschillende culturen en gebieden in Nederland. De mensen van Offerte.nl wilden weten hoe mensen na een overlijden afscheid nemen van elkaar. Dit hebben ze gedaan door meer dan 11.500 rouwberichten uit kranten vanuit heel Nederland te analyseren. Psalm 23 is de meestgebruikte Bijbeltekst in een familiebericht.

Dagvers NBG
Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) is begonnen met een dagelijkse podcast: ‘Dagvers’. De podcast opent met de bijbeltekst van de dag uit het NBG-leesrooster voor het jaar 2020. Daarna volgt een korte uitleg en een vraag of opdrachtje om mee te nemen de dag in.