Nieuws

Israël is jarig! Het viert in 2023 zijn 75e verjaardag. Dat feest vieren we natuurlijk graag mee! We trekken het land door met een grote verjaardagstour voor Israël. We genieten van muziek, koor- en samenzang, beleven het ontstaan van de staat Israël vanuit het oogpunt van een paar hoofdrolspelers en ontmoeten elkaar als vrienden van Israël. Op donderdag 13 juni om 19.30 uur zijn we in de Bovenkerk, Koornmarkt 28, in Kampen.

Hallo daar!Op zaterdag 24 juni 2023 is het weer zo ver: het Hart voor Zwolle Ontmoetingsfeest! Tijdens dit feest is iedereen die betrokken is bij onze stichting van harte uitgenodigd! 

De aardbevingen in Syrië en Turkije eisen al duizenden levens. Tienduizenden mensen zijn gewond, de ravage is enorm. De christelijke organisaties Dorcas, EO Metterdaad, Tearfund, Red een Kind, Woord en Daad en ZOA vormen samen het Christelijk Noodhulpcluster. Ze werken al jaren in Syrië en zijn direct begonnen met het verlenen van noodhulp. 

Nu de winter voor de deur staat, de portemonnees steeds wat leger raken en de energiecrisis nog niet ten einde is, hebben Meer doen met minder geld, Duurzaam Holtenbroek en Travers welzijn noord de krachten gebundeld om een activiteit neer te zetten voor iedereen. Namelijk een grootschalige kledingruil.

De komende maanden organiseert Dit Koningskind weer verschillende activiteiten. Hiermee ondersteunen wij christenen met een lichamelijke, verstandelijke, zintuigelijke of sociale beperking en degenen die om hen heen staan.

Er voltrekt zich een grote humanitaire ramp in Oekraïne, de situatie verergert snel. Sinds de Russische invasie zijn al honderdduizenden mensen op de vlucht geslagen. Andere mensen hebben vanwege armoede of ouderdom geen andere optie dan in de levensgevaarlijke situatie te blijven. Als diaconie roepen we je op tot actie. Hulp is hard nodig. Een groot aantal christelijke hulporganisaties waaronder ZOA, Tearfund, Dorcas en Red een kind hebben zich verenigd in het Christelijk Noodhulpcluster. Zij verlenen noodhulp in de vorm van opvang, voedsel, drinken, dekens, bedden en traumazorg. Dit doen we zowel in Oekraïne als in de omliggende landen waar de vluchtelingen stranden. Samen kunnen we er zijn voor de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne. Help je mee?