Nieuws

Frion viering 20 dec 2017

 

Koosje Stahlie en Gerben van Hemert

‘Mijn naam is Gerben, ik volg momenteel Een Jaar Wittenberg. Voordat ik hieraan begon heb ik een aantal opleidingen gedaan met een bedrijfseconomische achtergrond. Na het behalen van deze opleidingen vond ik een baan. In eerste instantie bestond mijn werk uit simpel, administratief werk. Wel sprak ik, al tijdens het sollicitatiegesprek, met mijn werkgever af dat ik verder opgeleid zou worden.

Logo Open Doors

Honderdduizenden christenen in Noord-Korea hebben elke dag te maken met ernstige christenvervolging. Is het mogelijk voor hen om dit jaar kerst te vieren? Het is Noord-Koreanen verboden om christen te zijn of om een Bijbel te hebben. Getuigen van je geloof is gevaarlijk, omdat een op de drie Noord-Koreanen een informant is. En die informanten kunnen je broer of zus zijn, of je oom of tante.

WWJB Conferentie 2018

Je zult ongetwijfeld gehoord hebben van het boek wat veel los heeft gemaakt in zovele harten. Een boek wat je meeneemt in je persoonlijke strijd, wie is God voor mij en wat is mijn beeld van Hem. Ik heb het over ‘De Uitnodiging’ van W. Paul Young.

Reclassering Nederland

Reclassering Nederland is in Oost-Nederland op zoek naar zo'n 25 vrijwilligers die zedendelinquenten begeleiden bij hun reïntegratie in de samenleving. De vrijwilligers worden ondersteund door professionele toezichthouders. De oproep is het gevolg van de toenemende vraag onder zedendaders naar vrijwillige begeleiders.

Tweede Advent (10 december)

Uit de duisternis is het licht gekomen. De tweede kaars is aangestoken. De krans nog sober en ingetogen van kleur. Het groen verwijst naar de verwachting van nieuw leven.

Krans 2e advent 2017

Eerste Advent (3 december)

We leven verwachtingsvol toe naar Kerst. In deze adventsperiode wil de bloemencommissie daar deze en de komende zondagen uitdrukking aan geven. Vandaag verwijst de krans naar God. Hij is er altijd geweest en zal er altijd zijn. Ingetogen – de paarse kleur – leven we naar het licht toe. Een stronk die vanuit zijn wortels opnieuw uitloopt. In het groen zien we hoop en verwachting!

Krans2 advent 2017

 

Onderweg logo

In veel kerkenraden en gemeenten binnen de GKv vinden de komende tijd gesprekken plaats over het synodebesluit over de vrouw in het ambt. OnderWeg, het kerkelijke magazine voor GKv en NGK, biedt daarbij hulp: op de website is een domein ingericht met veel materiaal dat kan helpen bij de meningsvorming. Alle officiële rapporten en besluiten van de CGK, de GKv en de NGK zijn er te vinden, naast weblogs en opinie-artikelen, vanuit verschillende gezichtspunten. Ook biedt de website diverse handreikingen over hoe je het gesprek in de kerk over dit thema goed kunt voeren. De website wordt regelmatig aangevuld.

Zie www.onderwegonline.nl/vrouw-in-het-ambt

Kerstpakkettenactie 2017

Op 15 en 16 december is het zover: het inzamelweekend van KerstZwolle: de kerstpakkettenactie voor en door Zwollenaren. Van de ruim 800 vrijwilligers komt men er echter nog zo’n 130 tekort. Dat is vooral spannend omdat het aantal aanvragen maar door blijft lopen. Waar we vorig jaar al een record van 2.100 pakketten hebben gemaakt, stevenen we nu op de 2.500 pakketten af. Het hangt echter van het aantal vrijwilligers af of we voldoende producten kunnen inzamelen om alle pakketten vol te krijgen. Niet voldoende inzamelaars in de supermarkten = niet voldoende producten voor in de pakketten.

alpha

Voor wie?

Vraag je je af of er meer is? Ben je op zoek naar de zin van je leven? Loop je rond met levensvragen of wil je meer weten over het christelijk geloof? Dan is Alpha echt iets voor jou!

Waarom?

Je ontmoet leuke, nieuwe mensen van verschillende leeftijden en achtergronden. Er is alle ruimte voor jouw eigen vragen en ideeën. Je denkt samen na over inspirerende onderwerpen.

SSRO logo

Het jaarlijkse bezinningsweekend van New City Wien vond plaats in het laatste weekend van oktober. Ruim 110 gemeenteleden en gasten bemoedigden elkaar bij het kampvuur, speelden games en sportten samen in de omgeving. Tijdens deze ontspanningsactiviteiten werd doorgepraat over lezingen en workshops over de vijf Sola’ s: Sola Scriptura, Sola Gratia, Sola Fide, Solus Christus en Soli Deo Gloria. Zo sloot de gemeente op een feestelijke manier het Reformatiejaar af.

Adventsschilderij links en rechts 

Grote schilderwerken voor in de kerk! Ze hebben te maken met advent. De adventstijd is aangebroken en 3 december is de eerste zondag van deze periode. Deze schilderijen konden we lenen van de Koningskerk in Zwolle-Zuid. De titel is "Op weg naar Betlehem". Ze zijn geschilderd door Hans Buenk uit Zwolle-Zuid. 

Naast regionaal

"Verwonder je en prijs God om Zijn werk" staat er op de cover van de nieuwe Naast-editie (december 2017). Deze editie van Naast is weer een regionaal nummer, met informatie over de verschillende mission-projecten die Indonesië Mission | Verre Naasten ondersteunt.

Kersteven wandeltheater

Het Kerstevent Wandeltheater Voorthuizen op 15 en 16 december is vernieuwd. Waar men zich eerst de gehele reis in het verleden waande, passeert men nu ook het heden en de toekomst van Kerst. In de wandeling van 2 kilometer in de bossen van Voorthuizen worden de bezoekers in ruim twee en een half uur langs vele podia en acteurs geleid.

Droom van God

De glossy "De droom van God" is het resultaat van de worsteling die Wilkin van de Kamp met God gehad heeft. We hebben allemaal vragen. Waarom is het zoals het is? Waarom ziet deze wereld er zo uit zoals die nu is? Deze glossy geeft hoop, omdat we zien dat we juist als kerk geroepen zijn om ons plekje in te nemen in de droom van God. Wij zijn de droom van God. De droom van God: een verhaal vol van geloof, hoop en liefde.

Bemoedigingssite

Een God van dichtbij, een geweldige God die van ons houdt en niet wil dat er ook maar iemand verloren gaat. Wieger Sikkema bemoedigt je met een parel in Gods Woord: Wie heeft een God van zo dichtbij als wij? God die genegenheid koestert voor mensen en hen opzoekt in hun nood en verdriet.

Met zijn heilig water zal Hij je wassen, met zijn zalfolie je wonden verbinden, met zijn blijde hoop zal hij je perspectief geven, kracht voor vandaag en blijde hoop voor de toekomst. Op je bergtoppen is hij er, maar ook in jouw dalen. God is dichtbij, God hoort dat jij hem roept, Hij luistert en Hij reageert! Wie is als deze God, die komt, die is, en nooit verlaat wat Hij in een mens is begonnen.

Klik HIER om de bemoediging van Wieger Sikkema te bekijken.