Good news ommen
Het 50-leden tellende Gospelkoor Good News is opgericht in 2001. Het doel van het Gospelkoor is om met de stem God te eren. Iedereen die daaraan mee wil werken, is bij het koor van harte welkom! Elke maandagavond van 19.45 uur tot 21.30 uur wordt er door de leden met veel plezier gerepeteerd uit het brede muziekrepertoire. De repetities vinden plaats in kerkgebouw ‘Het Baken’ in Ommen.

Logo Rommelmarkt Berkum
Wanneer       :     zaterdag 13 april 2019
Hoe laat        :     van 09.00 tot 13.00 uur
Waar              :     Hoofdhofkerk Berkum, Kerkweg 26, Zwolle.
Opbrengst   :     ‘Schipper mag ik ook eens varen’ en ‘St. Tsjernobylkinderen

Natuurgeweld
Kerkenhelpenkerken.nl, het nieuwe noodhulp initiatief van de GZB, de Christelijke Gereformeerde Kerken (CGK) en Verre Naasten start op verzoek van de lokale kerken een noodhulpactie voor Zuidelijk Afrika. De orkaan Idai en de bijbehorende regens hebben de afgelopen twee weken in grote delen van Mozambique, Malawi en Zimbabwe enorme verwoestingen aangericht aan huizen en gewassen. De natuurramp vindt vlak voor de belangrijkste oogst van het jaar plaats.

Hart voor Zwolle jaarverslag 2018
Hoe 2018 een onvergetelijk jaar werd...

... Een bezoek aan de koning en koningin, 230 opgeloste hulpvragen, 115 nieuwe maatjes, een eerste ontmoetingsfeest; 2018 was onvergetelijk!

Week christelijke boek
Van 20 tot en met 30 maart organiseert BCB, de Brancheorganisatie voor het Christelijke Boeken- en muziekvak, de Week van het Christelijke Boek. Tijdens deze periode ontvangt iedereen in de christelijke boekhandel bij aanschaf van tenminste € 12,50 aan boeken het speciaal voor deze week geschreven actieboek Lichtval van Marianne Grandia. Lichtval is het 41e actieboek van BCB en wordt dit jaar uitgegeven in samenwerking met uitgeverij KokBoekencentrum.

GKv Noorderlicht
We nodigen u van harte uit voor deze dienst in GKV Noorderlicht, Mariënrade 1 in Wezep. De voorganger is ds. Van Rhijn

De dienst begint om 14.30 uur en het thema is: ‘Zoek je mee?’

HVC regiotour 2019
De verhalen van vervolgde christenen lijken soms ver weg te zijn. De HVC Regiotour brengt deze verhalen dichtbij. Tijdens vier gratis toegankelijke bijeenkomsten en één ondernemersbijeenkomst laat Stichting Hulp Vervolgde Christenen (HVC) jong en oud kennismaken met verhalen uit eerste hand. Zo vertelt onder meer een vervolgde christen uit Bangladesh over zijn leven in dit arme islamitische land. De HVC Regiotour doet ook de Veluwe aan en bezoekt D.V. op zaterdagavond 6 april de Driestwegkerk in Nunspeet. Aanvang 19.30 uur, meer informatie vindt u op www.stichtinghvc.nl/regiotour.

Academiehuis
Vanuit Academiehuis de Grote Kerk wordt een groots project opgezet. En ú kunt daaraan bijdragen.

In de 15e eeuw schreven broeders van de Moderne Devotie in het Zwolse fraterhuis de Bijbel over. Dit pronkstuk van Zwolse cultuur is helaas beschadigd geraakt door de eeuwen heen. Wij vinden het tijd voor een nieuwe, u ook? Alle Zwollenaren worden uitgenodigd om in het hoogkoor van de Grote Kerk een stukje van de Bijbel over te schrijven. Verenigingen, instellingen, bedrijven en kerken worden gevraagd mee te schrijven.

Timzingt
Op 28 maart 2019 treedt cabaretier Timzingt om 20:00 uur op in De Fontein met een prikkelend programma over rijkdom en armoede. De voorstelling ‘Omgekeerd’ schudt aan vaste overtuigingen over ontwikkelingshulp en bestaat uit mooie liedjes, rake observaties en hilarisch cabaret.
De opbrengst van de avond gaat naar ontwikkelingsorganisatie Tear.

Klik HIER voor meer informatie.