Presen Zwolle in 2020
Door de coronacrisis ging helaas heel veel niet door. Maar we keken direct hoe het wél en coronaproof kon, juist voor de kwetsbare mensen die niet op een andere manier hulp kregen en voor alle vrijwilligers die graag wilden helpen.

Kerkgebouw
Die vraag krijg ik nogal eens te horen,
dan antwoord ik: ‘Ik ben Hervormd geboren!’
Maar ja, wat geef ik daarmee eigenlijk aan,
met Hervormd kun je alle kanten opgaan.

8 levenslessen
Geloven in coronatijd – hoe dan? We missen de bijeenkomsten op zondag en doordeweeks en we worden voor ons persoonlijk geloof teruggeworpen op onszelf. Hebben we de energie en het doorzettingsvermogen om zelf actief te blijven bouwen aan onze persoonlijke relatie met God? Met een nieuwe serie landelijke kerkdiensten sluit LPB Media aan bij de podcastserie 40 dagen hier & nu en samen staan we stil bij acht van deze levenslessen om Jezus te volgen hier en nu.

Jezus de Bemoediger bij uitstek
Jezus was en is de grootste Bemoediger aller tijden. Hij zit nu in de hemel met de Vader op één troon om voor ons te bidden en voor ons te pleiten. En mocht iemand van ons zondigen, ‘dan hebben wij een pleitbezorger bij de Vader: Jezus Christus, de rechtvaardige’ (1 Johannes 2:1, NBV).

Opwekking worship weekend
Het weekend van 19 t/m 21 maart staat in het teken van muziek: dan worden de nieuwe Opwekkingsliederen van cd45 opgenomen! Dit jaar hopelijk fysiek op de Betteld, maar in elk geval met een online event, vol livestreams van de concerten en oefensessies.

Dorcas diaconaal
Een groot aantal kerken heeft besloten om vanwege corona de kerkdiensten online te houden of om alleen in kleine groepen samen te komen. Ook zijn er beperkingen om als Bijbelstudiegroepen of verenigingen samen te komen.

Deel een Lied
Mail je lied en motivatie door naar com_liturgie@gkv-zwolle-berkum.nl. Dit mag door jong, oud en ertussenin worden ingestuurd want wij zijn een ‘inclusieve’ gemeente. Het ‘genre’ moet wel te maken hebben met geloof. Na het gedeelde lied beginnen we met de eredienst en het is mooi als het ‘toe-leidend’ is.