Nieuws

Christenen in Iran hebben het erg moeilijk. In de Islamitische Republiek Iran leven zo’n 85 miljoen mensen, waarvan het aantal christenen wordt geschat rond de één procent. Officieel is het christendom toegestaan, maar evangelisatie is ten strengste verboden. De overheid vervolgt huisgemeenten en christenen met een moslimachtergrond lopen levensgevaar. Een partner die namens HVC Bijbels verspreidt in Iran, is aan het woord.

Op 31 januari 2022 gaat om 19.30 uur Kerk2030 verder met het vierde webinar - in de reeks van zeven webinars van dit seizoen – over ‘Leven uit Liefde, gericht op gemeenschap’. Stefan Paas leidt het webinar rondom de vraag: Op welke manier kunnen gemeenschappen heilbrengend aanwezig zijn in jouw omgeving?

Met de campagne ‘Ik Ben’ willen de Theologische Universiteit en Steunpunt Kerkenwerk laten zien wat de rol én toegevoegde waarde is van de predikant in deze tijd. Dat predikanten en theologen onmisbaar zijn voor onze kerken. Hun rol, bijdrage en toegevoegde waarde kent inmiddels vele vormen en juist die diversiteit laat het team graag zien in de campagne.

Dit Koningskind organiseert volgend jaar online / fysiek de volgende activiteiten:

Alles is na te lezen op de website van Het Konings Kind en hier kan je je ook aanmelden.

Schermafbeelding_2021-10-30_om_19.42.52.pngZWOLLE – Ga de uitdaging aan met 'Vreemde vreugde', een bijbelstudie over de eerste brief van Petrus, aangeboden door Steunpunt Bijbelstudie en LPB media i.s.m. de predikanten Jasper Klapwijk, Gerrit den Broeder, Bart Noort en Arnout Francke. Steunpunt Bijbelstudie stimuleert mensen al 75 jaar om de Bijbel in te duiken en te ontdekken wat Gods Woord voor hen te betekenen heeft. Om dit te vieren de bond in samenwerking met LPB media een bijbelstudie aan voor groepen én aanvullend persoonlijke studie, over 1 Petrus.

Vreemde vreugde verrast de deelnemers met zes thema’s, zes video’s en het boekje vol opdrachten. De video’s zijn via de link of de QR-codes in het boek te vinden. “Iedereen kan de bijbelstudie met kring of vereniging combineren met eigen stille tijd. Gewoon elke dag de tijd nemen voor Bijbellezen en nadenken over wat je las. Vervolgens ga je dat eens per week samen met anderen bespreken. Daar wil dit boek je bij helpen!”, zegt ds. Jasper Klapwijk. “Het klinkt simpel, maar het vraagt een keuze en toewijding. Tegelijk biedt het ongelofelijk veel. Want ga je met Gods Woord aan de gang, dan zul je merken dat de Geest met jou aan de gang gaat.”