schrijvers voor gerechtigheid
Ze komen naar de gereformeerde kerk De Fontein in Zwolle-West: Schrijvers voor Gerechtigheid!

"Schrijvers voor Gerechtigheid" schrijft mooie, nieuwe, Nederlandstalige liederen over gerechtigheid en armoede om te zingen in de kerk. Iedereen is van harte welkom in De Fontein! Neem vrienden, familie, buren, collega's en kennissen mee voor een mooie avond uit.

Klik HIER voor meer informatie.

Gebedskring
Niets kan ons zo diep raken als de ervaring dat GOD ons lief heeft.....

DV dinsdagavond 25 september hopen wij weer samen te danken en te bidden. Een fijn moment in de drukte van de week. Iedereen hartelijk welkom van 19.00-20.00 uur in de ichthuskerk.

tel. Janny 7510343 en tel. Ton 4538809

Woonruimte gezocht
Wij, Annelieke (23 jaar) en Jessica (27 jaar), zijn twee christelijke meiden op zoek naar een woonruimte in Zwolle om te huren. Momenteel zijn we aan het afstuderen van onze opleiding tolk gebarentaal en gaan binnenkort aan het werk. Wie weet hebben jullie de gouden tip in het vinden van een woonruimte, dan horen we het graag: jessicaversteeg21@hotmail.com

Groetjes, Jessica Versteeg en Annelieke Tielbeek

Leerhuis Plantagekerk
Het leerhuis is de plek in de Plantagekerk te Zwolle waar naast de kerkdiensten op zondag gemeenteleden en mensen rondom de gemeente elkaar kunnen ontmoeten, inspireren en om iets te leren mét en vooral ook ván elkaar. Het leerhuis is een plaats van onderwijs, maar is tevens een ‘oefenplaats’ waar diverse onderwerpen en actuele thema’s concrete invulling kunnen krijgen.

Bijbelzondag 2018
Zondag 28 oktober is het Bijbelzondag. Dan vieren honderden kerken in Nederland en Vlaanderen de kracht van bijbelverhalen. Voorop staat de dankbaarheid dat de Bijbel hier vrijuit en in begrijpelijke taal beschikbaar is. Het thema van Bijbelzondag 2018 is ‘Met andere ogen’.

Open Doors logoNigeria: Adamu (27) verloor zijn ouders en drie broertjes

De Nigeriaanse Adamu verloor op een dag zijn hele familie. Terwijl Adamu op school zat, viel een groep Fulani-herders al schietend het dorp binnen. De ouders en broertjes van Adamu probeerden zich te verstoppen in hun huis. Maar de groep gewelddadige herders vielen het huis van de familie aan. Jummai, de moeder van Adamu werd doodgeschoten. De ruimte waar de vader en broertjes zaten werd in brand gestoken.

Michazondag 2018
Zou er in een van de steden in het land dat de Heer, uw God, u zal geven toch iemand uit uw eigen volk gebrek lijden, dan mag dat u niet koud laten. U mag uw hand niet op de zak houden… (Deut. 15.7)

Armen zullen er altijd zijn bij u. Daarom druk ik u op het hart om vrijgevig te zijn tegenover iedereen in uw land die in armoede leeft of er slecht aan toe is. (Deut. 15.11)

Biblelens1
YouVersion, bekend van de Bijbel-app, heeft de nieuwe app Bible Lens ontwikkeld. Gebruikers maken of kiezen een foto, waarna de app een afbeelding ontwerpt met een bijpassende Bijbeltekst. De app helpt je om momenten uit het dagelijks leven in een Bijbels perspectief te plaatsen.

Kinderkleding en speelgoedbeurs
Zaterdag 6 oktober is er weer een kinderkleding- en speelgoedbeurs in Stadshagen. Van 09.30 tot 11.00 uur kunt u voor goede tweedehands kinderkleding en speelgoed terecht in De Fontein, Sterrenkroos 56 in Zwolle. U kunt zelf ook kinderkleding en/of speelgoed inleveren. 75% van de opbrengst is dan voor uzelf, 25% gaat naar goede doelen. Voor deze beurs zijn de goede doelen: Stichting Present en “Een audio Bijbel in het oerwoud”.

Wilt u zelf spullen inbrengen of meer informatie over de beurs? Klik dan HIER.

U bent van harte welkom!

Cora Tamarinof2
In de zalen van de Ichthuskerk is een nieuwe expositie ingericht, dit keer met werk van de kunstenares Cora Tamarinof.

Kindernevendienst
Nu het kerkelijk seizoen weer gaat beginnen, komt ook vaak de invulling van de kindernevendienst opnieuw ter sprake. Kinderen maken een wezenlijk onderdeel uit van de gemeente. Maar hoe geef je daar uiting aan? Blijven kinderen op zondag in de dienst of gaan ze naar hun eigen kinderdienst?
Janneke Burger (hoofdredacteur van Jente, het christelijke magazine over geloofsopvoeding): “Er zijn volgens mij grofweg drie verschillende vormen binnen de kerken. Er zijn gemeenten waar kinderen de hele dienst bijwonen. Daar vinden mensen het belangrijk dat kinderen zich leren te voegen in de eredienst zoals die is. Thuis is er dan ruimte voor uitleg van de preek of voor een kinderbijbelverhaal. Het gaat niet over doelgroepen, maar over gemeenschap. En dan ga je dus niet iets speciaal voor kinderen organiseren.”

Samenleesbijbel junior
De Samenleesbijbel Junior is verschenen, een bijbel om samen met kinderen van 5-7 jaar in te lezen. Deze kinderbijbel met 30 bijbelverhalen is een initiatief van het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) in samenwerking met de Protestantse Kerk in Nederland.

Open Doors dag 2018 2
Wij zijn één in Hem, want Jezus Christus bindt ons als christenen samen. Of we nu in Nederland, België, India of Noord-Korea wonen. Benieuwd hoe onze vervolgde broeders en zusters hun vertrouwen op de Here Jezus stellen? Kom naar de Open Doors-dag en luister naar hun verhalen over hoop, moed en vertrouwen.