Kerkdienst - SDOK-bijeenkomst

Kalender
Agenda website
Datum
16 juni 2019 16:30

Beschrijving

Welkom in deze kerkdienst

  • Voorganger : J. Zwart
  • Collecte : SDOK (Stichting de Ondergrondse Kerk)
  • Seniorenvervoer : A) A.M. Baars B) C. Zijlmans
  • Kinderoppas: Moniek Beltman, Hugo Zijlmans, Esther v/d Vegt
  • Kinderkring: Gerdien, Rianne, Lianne, Marcel
  • Welkom : H. Leskens

Helen Berhane

SDOK-bijeenkomst met ex-gevangene Helen Berhane

Helen Berhane is gospelzangeres en zat ruim twee jaar onder erbarmelijke omstandigheden gevangen in haar geboorteland Eritrea vanwege haar geloof. Op uitnodiging van SDOK (Stichting de Ondergrondse Kerk) is ze in Nederland en op zondag 16 juni vertelt ze in de Ichthuskerk haar indrukwekkende verhaal. 

“Ze sloegen met een stok op mijn hoofd”
Reden voor Helens opsluiting was dat ze anderen vertelde over haar geloof in Christus. Tijdens haar gevangenschap werd Helen zwaar mishandeld. “Ze sloegen met een stok op mijn hoofd, maar ook op de rest van mijn lichaam. Na een tijdje stopte de beul en vroeg of ik van gedachten wilde veranderen. Ik weigerde en hij sloeg weer door, totdat mijn huid zwart werd. Ik dacht aan Jezus, die nog veel zwaarder moest lijden voor mijn schuld.”  

Al vele jaren staat Eritrea in de top tien van de ranglijst christenvervolging. De Eritrese overheid ziet christenen als een bedreiging voor de staat en treedt daarom hard tegen hen op.   

Boodschap
Sinds haar vrijlating in 2006 getuigt Helen van Gods zorg en trouw tijdens haar gevangenschap. “Ik heb een boodschap voor christenen die in vrijheid leven: beschouw die vrijheid niet als vanzelfsprekend… Als ik in de gevangenis kon zingen, wat kunnen jullie dan wel niet met jullie vrijheid doen ter verheerlijking van God?”

De bijeenkomst met Helen Berhane vindt plaats op zondagmiddag 16 juni tijdens de middagdienst in ons kerkgebouw aan de Campherbeeklaan 69 te Zwolle. Aanvang 16.30 uur. De toegang is vrij en aanmelden is niet nodig.

Klik HIER voor meer informatie over de bijeenkomsten met Helen Berhane.