Mannenzangavond

16 maart 2019 20:00
Plantagekerk (GKv Zwolle-centrum)

Mannenzangavond
Op zaterdag 16 maart om 20:00 uur is er een mannenzangavond in de Plantagekerk te Zwolle.De kerkdeuren gaan om 19:15 uur open. De muzikale leiding is in handen van Martin van Heerde, het orgel wordt bespeeld door Harm Hoeve en er is een korte overdenking door ds. Henk Messelink.

De toegang is gratis. Tijdens de avond is er een collecte, waarvoor de complete opbrengst bestemd is voor stichting Kadera, met speciale bestemming de locatie voor mannenopvang in Zwolle
De eindtijd is 21:15 uur, waarna in de kelder van de kerk gelegenheid is om na te praten, te neuriƫn of te borrelen. Omdat er geen PIN-mogelijkheid is, vragen we je uitdrukkelijk contant geld mee te nemen voor de collecte en de consumpties.
Parkeren kan gratis bij Provinciehuis Overijssel, of aan de Schuurmanstraat (beperkt) of de Turfmarkt (betaald tot 20:00 uur). De kerk is rolstoeltoegankelijk.

Vol=Vol

Kadera aanpak huiselijk geweld
Kadera streeft naar een wereld zonder huiselijk geweld. Dit doen we door vrouwen en mannen en hun kinderen op te vangen en begeleiding bij mensen thuis te bieden, maar ook door voorlichting en trainingen te verzorgen. Daarnaast wil Kadera vooral iedereen in de samenleving stimuleren om zich in te zetten tegen huiselijk geweld, zowel bedrijven en organisaties als particulieren. Niet per se met grote acties, maar juist vanuit datgene wat iemand al doet en goed kan. Want alleen samen kunnen we huiselijk geweld echt verslaan.

Mannenmishandeling
Veel mensen denken dat mannen geen slachtoffer kunnen zijn van huiselijk geweld. Toch is dit wel zo, ongeveer 80.000 mannen per jaar. Vanwege bijvoorbeeld ongeloof en schaamte is het voor veel mannen lastig hulp te zoeken.

Geweld tegen mannen
Huiselijk geweld omvat alle vormen van lichamelijk, seksueel en psychisch geweld. Sommige mannen worden door hun partner mishandeld. Hen wordt geestelijk geweld aangedaan, zoals vernederd en gekleineerd worden. Anderen wordt geweld aangedaan door hun familie. Dit omdat men vindt dat hij de familie-eer schaadt, bijvoorbeeld vanwege zijn seksuele geaardheid of omdat hij een gedwongen huwelijk weigert. Hier spreken we van eergerelateerd geweld. Er zijn ook mannen die worden gedwongen tot het verrichten van (seksuele) dienstverlening. Dit wordt ook wel mensenhandel of prostitutie genoemd.

Op www.mannenmishandeling.nl vind je verhalen van mannen die mishandeld zijn.