Schrijfmarathon Zwolse Bijbel

07 december 2019 09:00 - 17:00

Schrijfmarathon
Dit voorjaar is in Academiehuis de Grote Kerk het Zwolse Bijbelproject van start gegaan. Met zoveel mogelijk mensen wordt de Bijbel overgeschreven. Dit gebeurt in navolging van de Moderne Devoten die in het middeleeuwse Zwolle met de hand tal van Bijbels overschreven. Het beroemste exemplaar, de 15e eeuwse ‘Zwolse Bijbel’, is door de eeuwen heen beschadigd geraakt. Hoogtijd dus voor een nieuwe Zwolse Bijbel!

Honderden mensen hebben de afgelopen maanden hun bijdrage al geleverd. Inmiddels is de Bijbel grotendeels overgeschreven maar nog niet helemaal. Daarom wordt er een schrijfmarathon gehouden op zaterdag 7 december van 9.00 u tot 17.00 u. Iedereen kan binnenlopen op het moment dat hem of haar schikt.

Op diverse plekken in de kerk staan tafels waaraan geschreven kan worden. Er zijn vrijwilligers om u met raad en daad ter zijde te staan. Ook is er een Bijbel-take-away voor wie de teksten liever thuis overschrijft.

Wij hopen dat u zelf en liefst met zoveel mogelijk anderen op 7 december naar Academiehuis de Grote Kerk komt om mee te schrijven.

Het zo geweldig zijn als de Bijbel aan eind van de dag helemaal is overgeschreven.

Weet u van harte welkom!