Agenda

Lezing in Zwolle met Nati Rom uit Israël

Kalender
Agenda website
Datum
17 september 2019 20:00

Beschrijving

Nati Rom
Op dinsdag 17 september is er in Zwolle een bijeenkomst met Nati Rom uit Israël. Het onderwerp waarover hij spreekt is: Wat maakt Judea en Samaria zo belangrijk?. De bijeenkomst vindt plaats in de Zuiderhof, Troelstralaan 25 in Zwolle. De aanvang is om 20.00 uur, toegang is gratis. Er is verkoop van producten uit Israël.

Wat maakt Judea en Samaria zo belangrijk?
Het meest besproken stuk land ter wereld is ongetwijfeld Judea en Samaria, in de media bekend als de ‘Westelijke Jordaanoever’. Dit gebied speelt een centrale rol in de Bijbel en in de geschiedenis van het Joodse volk, maar als Joden er in 2019 een huis willen bouwen staan de internationale kranten vol met verontwaardigde reacties. Wat maakt dit stukje grond, dat net iets groter is dan de provincie Gelderland, tot zo’n gevoelig onderwerp? Waarom vinden veel Joden het belangrijk om juist hier te wonen? Volgens de internationale politiek zou Israël er verstandig aan doen om het gebied af te staan voor een Palestijnse staat. Maar of daarmee alle kou uit de lucht is…

Achtergrond spreker
In de ogen van veel mensen uit de hele wereld is Nati Rom een ‘bezetter’ en ‘kolonist’. “Wij worden op alle mogelijke manieren in een kwaad daglicht gezet en kunnen niks goed doen”, zegt Rom over de manier waarop Israël vaak in het nieuws komt. “Tijdens mijn lezingen zal ik aan de hand van foto’s, video’s en eigen ervaringen vertellen hoe het er nou écht aan toegaat in Judea en Samaria.” Nati Rom is al vaker te gast geweest in Nederland en weet zijn publiek telkens weer te verbazen en verrassen met originele voorbeelden uit het dagelijks leven in het meest besproken stukje land ter wereld.